Foto: PantherMedia/Scanpix
Administratīvā rajona tiesa Rēzeknē nolēmusi atcelt sodu vēl vienai prostitūcijā vainotai masierei, līdz ar to pēdējo dienu laikā jau otrā līdzīgā lietā policija prāvu zaudējusi.

Tiesā informēja, ka sievietei pērn rudenī sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka pārkāpusi prostitūcijas ierobežošanas noteikumus. Sievietei piemērots 250 latu naudas sods.

Sieviete lēmumu par sodu pārsūdzēja augstākai institūcijai. Ar Rīgas pašvaldības policijas Latgales priekšpilsētas pārvaldes priekšnieka lēmumu sūdzība noraidīta, tāpēc sieviete vērsās tiesā.

Policija savā lēmumā norādīja, ka policists sazvanījis masāžas salonu, lai vienotos par masāžas salona apmeklējumu, un saņēmis apstiprinājumu, ka masāžas laikā gūs orgasmu.

Tad salonā ieradušies divi par klientiem uzdevušies policisti, kuru priekšā iznākušas septiņas erotiski ģērbtas meitenes. Likumsargi katrs izvēlējušies savu masieri, samaksājuši 30 latu un devušies uz istabām.

Viens no policistiem istabiņā sarunā ar masieri guvis apstiprinājumu, ka masāžas laikā varēs ejakulēt, un uzrādījis dienesta apliecību, paskaidrojusi policija.

Masiere tiesai norādījusi, ka ne vienā policijas lēmumā nav norādīts viņas personas kods un tas var likt apšaubīt to, vai administratīvais sods ir piemērots pareizai personai.

Sieviete sūdzībā tiesai uzsvērusi, ka iestāde pārāk brīvi interpretē vārdu "pabeigs", uzskatot to par sinonīmu vārdam "orgasms". Policija šo vārdu tulkojusi sev izdevīgā nozīmē, bet tas neizslēdzot iespēju, ka telefona sarunā ar salona administratori šā vārda nozīme tikusi pārprasta.

Pēc sūdzības iesniedzējas uzskata, policijas lēmumā norādītais, ka likumsargu priekšā izgāja septiņas erotiski ģērbtas meitenes, nav uzskatāms par pierādījumu tam, ka tikuši piedāvāti seksuāli pakalpojumi. Tāpat lietā nav fiksēts, kā uz pārbaudes laiku bijusi ģērbta sūdzības iesniedzēja.

Tāpat sūdzības iesniedzējas aizstāvis norādīja uz procesuāliem pārkāpumiem, kurus pieļāvusi iestāde – sūdzības iesniedzējai Krievijas pilsonei paskaidrojumu sniegšanas gaitā nav nodrošināts tulks.

Tiesa pašvaldības policijas priekšnieka lēmumu atcēla un administratīvā pārkāpuma lietvedību izbeidza.

Tiesa secinājusi, ka sūdzības iesniedzēja ir atradusies masāžas salonā, tomēr nav pierādījumu, ka viņa ir piedāvājusi vai sniegusi seksuālus pakalpojumus. Tāpat tiesai nav konstatējusi, ka sieviete tiešām bija izgājusi policistu priekšā.

Viena policista ziņojumā norādīts, ka viņš un kolēģis katrs bija izvēlējies sev masieri, taču ziņojumā nav minēts, ar kurām tieši darbiniecēm viņi aizgājuši uz istabiņām. Otra policista ziņojuma lietā nav vispār.

Tāpat sievietes paskaidrojumi viennozīmīgi nenorādot, ka masāžas mērķis ir tieši orgasma sasniegšana klientam, bet gan tikai potenciāla iespējamība, secinājusi tiesa.

Lietā nav neviena pierādījuma tam, ka sūdzības iesniedzēja, atradoties masāžas salonā, ir izteikusi konkrētu piedāvājumu sniegt seksuālus pakalpojumus, secinājusi tiesa.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa nesen atcēlusi 250 latu lielo administratīvo sodu kādai Rīgā pieķertai masierei, kuru policija vainoja prostitūcijā. Šajā gadījumā par klientiem bija izlikušies Valsts policijas darbinieki.

Tiesa tomēr secinājusi, ka darbības, kuras veic masāžas salonā strādājošās personas, tostarp sūdzības iesniedzēja, nav atzīstamas par seksuāliem pakalpojumiem, proti, nav pierādījumu tam, ka masiere veikusi manipulācijas tiešā saskarsmē ar vīrieša dzimumorgāniem.

Lai arī masāžas salonā atradās deviņas masieres, taču lietā nav konstatēts, ka tieši starp tām septiņām sievietēm, kuras piedāvāja veikt erotisko masāžu policistiem, atradās arī sūdzības iesniedzēja, secinājusi tiesa. Turklāt no videoieraksta nav gūts apstiprinājums, ka erotisko masāžu policistam bija gatava sniegt sieviete vārdā, kāds ir sūdzības iesniedzējai.

Abus spriedumus Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija var pārsūdzēt apelācijas instancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!