Foto: PantherMedia/Scanpix
Krustpils novada Antūžu internātpamatskolas direktors Ziedonis Ozoliņš iesniedzis policijai ziņojumu par iespējamu vardarbību pret divām šīs skolas audzēknēm, kuras laikā no aizvadītā gada 16. decembra līdz 13. janvārim atradās viesošanās programmas braucienā Amerikā un tur, iespējams, tika fiziski ietekmētas, ziņo "Brīvā Daugava".

Iespējamo pārkāpumu konstatējis skolas psihologs sarunā ar abām meitenēm pēc viņu uzvedības un citām niansēm. Direktors laikrakstam sacīja, ka policija lietu tālāk nodevusi Krustpils novada pašvaldības bāriņtiesai. "Tas ir mūsu — izglītības darbinieku — pienākums ziņot par šādiem pārkāpumiem," laikrakstam uzsvēris direktors. "Cietušās ir divas audzēknes, kas, iespējams, "iet" uz adopciju ārzemēs."

Par varmācības faktu laikrakstu informējusi sieviete, kuras aizbildniecībā bija šīs abas piecus un septiņus gadu vecās meitenes. Viņa pastāstījusi, ka viesošanās braucienu organizējusi aģentūra "Jaunie horizonti". Viņas kopā ar citiem bērniem no Latvijas braukušas uz Pensilvānijas štatu, kur tika sadalītas pa ģimenēm. Kad atbraukušas, jau lidostā audžumātei sākušas stāstīt, ka tikušas pērtas.

"Arī tad, kad vēl bija Amerikā, viņas man zvanīja un raudādamas prasījās mājās," stāstījusi šī sieviete. "Mani tas ļoti uztrauca. Kad abas atbrauca mājās, aizdomas vēl vairāk pastiprinājās. Es par to informēju bāriņtiesu, kā arī brauciena organizatorus. Vai tad tiešām amerikāņi pat mēnesi nevar paciesties, kamēr bērni viesojas ģimenē — jau pirmajās dienās jāpaceļ roka! Arī citas audžumammas man ir zvanījušas un stāstījušās, ko dzirdējušas no saviem bērniem, kad viņi atgriežas mājās. Taču šīs mātes baidās runāt, jo atbildīgie speciālisti parasti atrunājas, ka tā ir bērnu saasināta uztvere un viņi kaut ko izdomājuši, ka citai tautai ir cita mentalitāte un uzvedības modeļi, un tamlīdzīgi. Turklāt, kopš meitenes atrodas Antūžu izglītības iestādē, neviens mani nav informējis ne par tālāko notikumu gaitu, ne interesējies par manu viedokli," klāstījusi sieviete.
Savukārt skolas direktors Ozoliņš laikrakstu informēja, ka šonedēļ izglītības iestādē bija ieradušies pārstāvji no Krustpils novada bāriņtiesas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!