Foto: F64

Divi Valsts policijas izmeklētāji aizturēti par iespējamu mēģinājumu no uzņēmuma pieprasīt kukuli par tam labvēlīga lēmuma pieņemšanu, portālam "Delfi" apliecināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs.

Kriminālprocess uzsākts par iespējamo Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāju kukuļošanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtie pierādījumi dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka no kādas personas tika pieprasīts kukulis saistībā ar ENAP lietvedībā esošā materiāla izskatīšanu.

Pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu vienu valsts amatpersonu par aizdomās turēto kukuļa pieprasīšanā, savukārt otru valsts amatpersonu – kukuļošanas atbalstīšanā, norādīja birojā.

Izmeklēšanas interesēs patlaban plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka sestdien KNAB, pielietojot šaujamieroci, aizturējis divus policistus. Ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka viens no izmeklētājiem strādājis pie tā dēvētās "Krājbankas" lietas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB sāktajā kriminālprocesā kopā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāju Viktoru Dzeni sākotnēji ticis aizturēts arī viņa kolēģis Eduards Ņepomņaščijs, kurš vēlāk atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!