Foto: LETA
Naktī no otrdienas uz trešdienu Ķemeru mežā policijai un zemessardzei izdevies atrast un no nosalšanas izglābt sievieti, kura iepriekš bija apmaldījusies mežā, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš pastāstīja, ka otrdienas vakarā ap pulksten 21 Jūrmalas iecirknī tika saņemts zvans no iedzīvotāja ar informāciju, ka viņa māte ir devusies mežā un pazudusi.

Policija nekavējoties sāka operatīvos pasākumus, un noskaidroja, ka sievietes iespējamā atrašanās vieta ir mežs pie dzelzceļa stacijas posmā Kūdra - Ķemeri.

Brīdi vēlāk tika izsludināta trauksme, un meklēšanā iesaistījās arī Jūrmalas  iecirkņa darbinieki, kinologi ar diviem suņiem, kā arī Zemessardzes darbinieki.

Tika pārmeklēts meža masīvs, un pēc vairāku stundu rūpīgas meklēšanas pazudusī sieviete tika atrasta. Atrašanas brīdī sieviete bija apgūlusies pie kāda celma un jau gandrīz aizmigusi.

Nekavējoties tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, sieviete tika iznesta no meža un nogādāta slimnīcā.

Pateicoties operatīvajam darbam, izdevās glābt dzīvību - atzīst viens no meklēšanā iesaistītajiem Jūrmalas iecirkņa darbiniekiem Māris Hmeļņickis, uzsverot, ka rītu mežā sieviete visticamāk nebūtu sagaidījusi - gaisa temperatūra naktī bija ap 7 grādiem zem nulles, proti, pārāk zema, lai nenosaltu, piebilst policists.

Glābšanas operācijā kopā piedalījās vairāk nekā 20 cilvēku - gan Valsts policijas, gan Zemessardzes pārstāvji, un, pateicoties abu struktūrvienību veiksmīgai sadarbībai un darbinieku operatīvai rīcībai, meklēšanas pasākums vainagojās panākumiem.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!