Foto: PantherMedia/Scanpix

Pāvilostas novada Sakas pagastā pirmdien, pērnās zāles ugunsgrēks pārmetās arī uz tuvējo mežu, nodedzinot kopumā 24 hektārus, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji ap pulksten 14:32 saņēma informāciju, ka Sakas pagastā deg kūla. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg kūla un mežs, un liesmas strauji tuvojas dzīvojamajai mājai. Nekavējoties uz notikuma vietu tika nosūtīti papildspēki. Liesmas strauji izplatījās mežā un apdraudēja vēl vairākas ēkas.

Kopējā degšanas platība bija 24 hektāri. Notikuma vietā strādāja arī Valsts mežu dienesta pārstāvji, kas pēc ugunsgrēka lokalizācijas turpinās likvidācijas darbus.

Priekuļu novada Jāņmuižā pirmdien dega kūla 100 kvadrātmetru un dārza mājiņa deviņu kvadrātmetru platībā. Ventspilī, Līņu ielā, dega kūla 100 kvadrātmetru platībā un šķūnis 20 kvadrātmetru platībā. Savukārt, Salaspils novada Salaspils pagastā dega kūla 1000 kvadrātmetru, šķūnis 25 kvadrātmetru platībā un nodega arī traktors.

Kopumā pirmdien ugunsdzēsēji dzēsa 155 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā platība bijusi gandrīz 78 hektāri. VUGD apkopotā statistika liecina, ka visvairāk kūlas ugunsgrēku tiek reģistrēti pēcpusdienā.

Glābēji kārtējo reizi atgādina, ka pērnās zāles dedzināšana ir aizliegta un par šādu nodarbi pienākas sods. Par kūlas dedzināšanu var piemērot naudas sodu fiziskajām personām no divsimts līdz piecsimt latiem vai piemēro administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 231 izsaukumu. Kopumā dzēsti 190 ugunsgrēki, to skaitā 155 kūlas ugunsgrēki, veikti 28 glābšanas darbi, bija arī 11 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cilvēki nav gājuši bojā vai cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!