Foto: F64
Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki (VP IDB) aizdomās par 10 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja divus Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes ceļu policijas bataljona policistus, liecina policijas informācija.

Aizturētie policisti pieņēmuši 10 latu kukuli, lai vadītājam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu netiktu noformēts administratīvais pārkāpuma protokols. Šogad šī ir jau otrā reize, kad par kukuļņemšanas gadījumu aizturēti ceļu policisti.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess, par šādu pārkāpumu likums paredz atbildību - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Aizturētajiem policistiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – aizliegums pildīt policijas amatpersonas pienākumus, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu.

Policija turpina pastiprināti kontrolēt gan kukuļņēmējus, gan kukuļdevējus un atgādina, ka atbildība paredzēta abām pusēm, jo gan devēji, gan ņēmēji ir krimināli sodāmi. Tāpat policija aicina ziņot ikvienu iedzīvotāju, ja nākas sastapties ar korumpētiem policijas darbiniekiem. Rodoties šādai situācijai, jācenšas atzīmēt automašīnas numurs, laiks un vieta, ja iespējams, policista vārds un uzvārds. Par to nekavējoties jāinformē Valsts policija, zvanot uz VP IDB anonīmo tālruni 67075456 vai 110 visu diennakti, vai rakstot e – pastu uz idb@vp.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!