Foto: LETA

Kūlas dedzināšana nav rimusies arī trešdien, un pērnā zāle degusi 144 hektāru platībā, līdzi "aiznesot" arī vairākas ēkas un mežus, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Kandavas novada Zemītes pagastā kūla dega 4000 kvadrātmetru (m2 ) un meža zemsedze 2000m2 platībā. Ventspils novada Ugāles pagastā meža izcirtums dega viena hektāra platībā. Savukārt Rēzeknes novada Ozolaines pagastā kūla dega viena hektāra platībā un tās dedzināšanas dēļ aizdegās šķūnis 25m2 platībā. Daugavpilī Cēsu ielā kūlas ugunsgrēks aizdedzināja trīs elektrības stabus.

Trešdien vakarā Krāslavas novada Kalniešu pagastā dega vienstāvu neapdzīvota māja 80m2, saimniecības ēka 70m2 un vēl viena saimniecības ēka 40m2, kā arī kūla un mežs 500m2 platībā.

Kopumā dzēsti 103 kūlas ugunsgrēki.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks trešdien izcēlās Ropažos. Tur deg divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu mājas jumts un otrais stāvs jau deg ar atklātu liesmu, kā arī liesmas jau pārmetušās uz blakus esošo kūti.

Savukārt Daugavpilī dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu koka dzīvojamās mājas jumts jau dega ar atklātu liesmu un ir iebrucis. No ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja trīs cilvēkus.

Ceturtdienas rītā vēl turpinās ugunsgrēka likvidācija granulu ražošanas uzņēmumā Talsu novada Laucienas pagastā. Pēc diennakts darba beidzot izdevās ierobežot ugunsgrēka izplatību, tomēr likvidācija vēl turpinās. VUGD jau informēja, ka paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks otrdienas vakarā izcēlās Laucienes pagastā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 159 izsaukumus. Kopumā dzēsti 129 ugunsgrēki, to skaitā 103 kūlas ugunsgrēki, veikti 16 glābšanas darbi, bija arī desmit maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!