Foto: LETA

Tiesa pret 50 tūkstošus latu lielu drošības naudu pagājušā nedēļā no apcietinājuma atbrīvojusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturēto uzņēmēju Jāni Sprinovski, kurš iesaistīts Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā saistībā ar Daugavpils domes kapitālsabiedrības "Daugavpils siltumtīkli" īstenotajiem projektiem.

Savukārt pret 10 000 latu lielu drošības naudu šodien no apcietinājuma tiek atbrīvots Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs.

Kriminālprocesa ietvaros divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas tika atzītas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, divi uzņēmēji - kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā un vēl divi uzņēmēji - kukuļošanasstarpniecībā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā.

Ar tiesas lēmumu apcietinājums 3.februārī tika piemērots Sprinovskim, Širjakovam un uzņēmējam Gintam Sorokinam. Sorokinu pret drošības naudu atbrīvoja aprīlī.

Sprinovska advokāts Regnārs Jansons apstiprināja, ka pagājušā nedēļā tiesa pret 50 tūkstošu latu lielu drošības naudu Sprinovski atbrīvojusi no apcietinājuma.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha, neminot atbrīvotās personas vārdu, arī apstiprināja, ka vienam no uzņēmējiem drošības līdzeklis aizstāts ar 50 000 latu drošības naudu. KNAB izmeklētājs šai personai piemērojis arī papildu drošības līdzekļus - aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietām.

KNAB ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus piemērojis arī Širjakovam. KNAB, neminot amatpersonas vārdu, apstiprina, ka, turpinot pirmstiesas izmeklēšanu, ir nostiprināti krimināllietā iegūtie pierādījumi un mainījies pamats smagākā drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanai. Aizdomās turamajai amatpersonai šodien piemērota drošības nauda 10 000 latu apmērā, noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietām, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

"Tāds lēmums ir pieņemts, dokumenti ir atdoti cietuma administrācijai, un tagad jāgaida, kad viņš fiziski būs ārā," apstiprināja Širjakova advokāts Dainis Lūsis.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar "Daugavpils siltumtīklu" īstenotajiem projektiem. Publiski izskanējis, ka šajā lietā aizdomās turētie ir Širjakovs, Sprinovskis, Sorokins un no amata pienākumu pildīšanas atbrīvotais "Daugavpils siltumtīklu'' valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš gan tagad iecelts par uzņēmuma galveno enerģētiķi.

Izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro (84 000 latu) apmērā nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!