Foto: Publicitātes foto
Baltijas valstīs lielākā mūzikas festivāla ”Positivus” pirmajā dienā, tas ir, 19. jūlijā, policijā reģistrēta informācija par 23 dažādiem pārkāpumiem, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma.

Lielākā daļa pārkāpumu saistīti ar narkotisko vielu lietošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu, par ko sākti pieci kriminālprocesi un desmit administratīvās lietvedības. Pārbaudes veikšanai uz aizdomu pamata par narkotisko vai psihotropo vielu lietošanu nogādātas deviņas personas. Par šiem gadījumiem uzsākta administratīvā lietvedība.

Pie vairākām personām, kas nosūtītas, lai pārbaudītu narkotisko un psihotropo vielu klātbūtni organismā, atrasti dažādi tā dēvētie augu maisījumi. Veicot kādas automašīnas "Land Rover" pārbaudi, policisti konstatējuši, ka tajā tiek uzglabātas un pārvadātas narkotiskās vielas.

"Positivus" pirmajā dienā notikuši arī divi gadījumi, kad apmeklētāji savā starpā sakāvušies . Noticis arī viens ceļu satiksmes negadījums, sastādīts viens protokols par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Policijas darbinieki arī reģistrējuši informāciju par četrām zādzībām.

 Limbažu Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Ivo Viļķins norāda, ka iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka konstatēto pārkāpumu skaits, īpaši par nozaudētām vai nozagtām mantām, kā arī atrašanos dažādu apreibinošo vielu ietekmē, katrā nākamajā dienā palielinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!