Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdien Liepājā, Cenkones ielā, telefonkrāpnieki kādam sirmgalvim izkrāpuši vairākus tūkstošus latu, uzdodoties vispirms par tuvinieku, kurš cietis avārijā un kuram steidzami vajadzīga operācija, pēc tam - par policijas darbinieku, kurš “palīdzēs” nelaimē nonākušajam un aizies pakaļ naudai, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Policija atgādina, ka krāpnieki par upuriem lielākoties izraugās gados vecus cilvēkus un zvana uz fiksētajiem tālruņiem. Saņemot šāda vai līdzīga rakstura zvanu, protams, nav jāreaģē un jāmaksā prasītā summa, bet gan nekavējoties jāsazinās ar policiju un jāinformē par notikušo, zvanot pa tālruni 6 34 04602 vai 110, vai arī vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Lai pārliecinātos, ka bažām par tuvā cilvēka dzīvību un veselību nav pamata, ieteicams piezvanīt viņam pašam. Gadījumos, kad patiešām ir notikusi nelaime, policijas darbinieki nekad nelūdz naudu, uzsver policijā.

Policija aicina būt uzmanīgiem, nepalikt vienaldzīgiem un par šāda veida krāpniecības gadījumiem pabrīdināt savus radus un kaimiņus, īpaši cienījama gadagājuma ļaudis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!