Foto: LETA

Otrdien Daugavpils policijas iecirknī tika saņemta informācija no Naujenes pagasta, Kraujas iedzīvotājiem, kuri sūdzējās par nepatīkamu smaku no kaimiņu dzīvokļa. Policija dzīvoklī atradusi beigta suņa līķi sadalīšanās stadijā un sākusi kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Pēc izsaukuma notikuma vietā ieradās policijas darbinieki, kuri noskaidroja situācijas apstākļus un pieņēma lēmumu iekļūt dzīvoklī bez saimnieka klātbūtnes, jo no iekšas nāca tiešām nepatīkama smaka, kas deva pamatu uzskatam, ka tur varētu atrasties cilvēka līķis.

Ar pašu saimnieci nebija iespējams sazināties, jo ilgāku laiku viņa nebija rādījusies dzīvesvietā.

Iekļūstot dzīvoklī ar citu kompetentu dienestu palīdzību, iekšā tika atrasts beigta suņa līķis sadalīšanās stadijā. Dzīvnieka nāves iemeslus un nāves iestāšanas laiku noskaidros Pārtikas un veterinārais dienesta ekspertīze.

Taču pēc sākotnējās informācijas ir pamats pieņēmumam, ka dzīvnieks gājis bojā tieši bada rezultātā.

Policijas iecirkņa darbinieki atraduši arī dzīvnieka saimnieci, 1991.gadā dzimušu jaunu sievieti, kura nevarēja paskaidrot neko sakarīgu par savu cietsirdīgu attieksmi un šādu rīcību pret dzīvnieku.

Ssākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230.panta 1.daļas, notiek izmeklēšana. Likums par šādu nodarījumu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!