Foto: stock.xchng
Svētdiena Rīgas policistiem bijusi ražīga narkotiku apkarošanas jomā - aizturēti gan marihuānas glabātāji, gan heroīna un metamfetamīna lietotāji, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas reģiona policijas pārvaldē.

Svētdien, ap pulksten 15:30 Rīgā, Krasta ielā policija pamanīja automašīnu, kurā atradās divi aizdomīgi vīrieši. Policistiem pieejot pie automašīnas, abi vīrieši sāka nervozēt. Likumsargi pārbaudīja spēkratu un tajā atrada vairākus iepakojumus ar augu valsts izcelsmes vielu.

Abi vīrieši tika aizturēti un nogādāti iecirknī. Ekspertīzē tika noskaidrots, ka atsavinātā viela ir marihuāna – vairāk nekā 11 grami. Aizturētie ir 1992. un 1993. gadā dzimuši vīrieši, kuri agrāk nav tiesāti. Par neatļautu narkotisko vielu glabāšanu uzsākts kriminālprocess, un abi aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Savukārt ap pulksten 20:00 Rīgā, Daugavpils ielā policisti aizdomās par narkotisko vielu lietošanu aizturēja divus vīriešus un vienu sievieti. Sievietes mantās atrasti vairāki iepakojumi ar pulverveida vielu, kas izrādījās viens grams īpaši bīstamas vielas heroīna un vairāk nekā 12 grami metamfetamīna.

Aizturētā sieviete ir dzimusi 1975. gadā un agrāk jau nonākusi policijas redzeslokā. Uzsākts kriminālprocess par neatļautu narkotisko vielu glabāšanu, un sieviete ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet abi vīrieši tika nosūtīti uz ekspertīzi, lai pārbaudītu, vai viņi ir lietojuši narkotiskās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!