Foto: Valsts policija
Pateicoties aculiecinieka sniegtajai informācijai, policijai ceturtdien, 28.augustā, izdevās aizturēt rūdītu zagli, kurš tikai pirms 18 dienām iznāca no cietuma un jau atkal nozaga velosipēdus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Vairakkārt sodītu 42 gadus veco vīrieti policija aizturēja ceturtdienas vakarā.

Ap pulksten 18:00 Rīgas Kurzemes policijas iecirknī vērsās kāds cietušais, kuram Kurzemes prospektā pie kāda lielveikala bija nozagts velosipēds. Viņš policistiem pastāstīja, ka velosipēdu bija pieslēdzis ar veloslēgu pie lielveikala tam paredzētajā vietā un, kad pēc brīža iznācis no veikala, pamanījis, ka velosipēda vairs nav..

Iecirkņa darbinieki nekavējoties izsludināja nozagto velosipēdu meklēšanā. Tajā pašā laikā kāds aculiecinieks zvanīja pašvaldības policijai un informēja, ka viņš esot Anniņmuižas bulvāra krustojumā un tur esot pamanījis aizdomīgu vīrieti, iespējams, ar diviem zagtiem velosipēdiem.

Pateicoties aculiecinieka sniegtajai informācijai, pašvaldības policijas ekipāža atrada aizdomīgo vīrieti un pajautāja par velosipēdiem, taču vīrietis nevarēja paskaidrot velosipēdu izcelsmi. Pašvaldības policisti vīrieti nogādāja Kurzemes policijas iecirknī, kur tajā pašā laikā cietušais jau rakstīja iesniegumu par savu nozagto velosipēdu.

Iecirknī cietušais atpazina savu velosipēdu. Vīrietis savu vainu zādzībā atzina, un par notikušo uzsākts kriminālprocess par atklātu zādzību. Par otru velosipēdu aizturētais stāstīja, ka to viņam esot iedevusi kāda cita nezināma persona un par to neko nezinot.

Aizturētais ir 1971. gadā dzimis vīrietis, kurš pirms 18 dienām tika atbrīvots no apcietinājuma, kur bija nonācis par pastrādātām zādzībām. Vīrietis šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, un tiesa piektdien lems par apcietinājuma piemērošanu.

Rīgas Kurzemes policijas iecirkņa darbinieki lūdz atsaukties atrastā velosipēda likumīgo īpašnieku, zvanot uz tālruņa numuriem: 67070800 vai 110, vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!