Foto: Shutterstock

Saistībā ar nelegālā alkohola apriti Jelgavā aizturēti gan tirgotāji, gan nelegālās dziras piegādātāji, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Policija ir veikusi kratīšanu dažādās vietās, un pēc šīm darbībām aizturēti pieci cilvēki. Starp aizturētajiem ir gan tirgotāji, gan nelegālā alkohola piegādātāji. Personas pagaidām ir ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā un nav zināms, vai tām tiesa piemēros apcietinājumu.

Pagaidām policijā nezināja precīzi pateikt, vai "točkas", kurās alkohols pirkts, iepriekš policijai bija zināmas un vai tās likumsargi apsekoja.

Sietniece sacīja, ka šī informācija vēl tiek precizēta un apkopota. Taču pašlaik šīs vietas ir slēgtas.

Policija aicina cilvēkus, kuri pirkuši nelegālo alkoholu bodēs Kazarmas un Katoļu ielās, sekot līdzi savam veselības stāvoklim un, ja tas pasliktinās, vērsties pie mediķiem. Policija arī uzsvēra – pirkt alkoholu nelikumīgās tirdzniecības vietās ir bīstami veselībai un dzīvībai.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē Jelgavā pēc saindēšanās ar nelegālo alkoholu miruši četri cilvēki, bet vairāki smagā stāvoklī nonākuši slimnīcā. Par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!