Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada septembrī uzsācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu. Divi VID darbinieki kukuļa nodošanas brīdī arī aizturēti, informē birojs.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, izmantojot starpniekus, pieprasījušas kukuli, lai nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu Muitas kriminālpārvaldes lietvedībā esošajā kriminālprocesā iesaistītajai personai.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka informāciju par savā lietvedībā esošo kriminālprocesu VID amatpersonas nodevušas starpniekiem, kuri kriminālprocesā iesaistītajai personai piedāvājuši apmaiņā pret kukuli nodrošināt labvēlīga lēmuma pieņemšanu kriminālprocesā.

VID amatpersonām ar starpniekiem tika nodots 4000 eiro kukulis.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, šā gada oktobra beigās, pēc kukuļa pieņemšanas tika aizturētas divas VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas. Pierādījumu iegūšanā atbalstu sniegusi VID Muitas kriminālpārvalde, informē KNAB.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai šobrīd KNAB izmeklētājs par aizdomās turētajiem atzītu kopumā piecas personas – vienu VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā un otru par tās atbalstīšanu, divas personas par starpniecību kukuļošanā, kukuļa daļas piesavināšanos un kukuļņemšanas atbalstīšanu, kā arī vienu personu par kukuļdošanu.

Visiem aizdomās turētajiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs vairāk informācija netiek sniegta. KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!