Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki aizturējuši kādu agrāk tiesātu Latvijas nepilsoni par vairāk kā 20 kilogramu hašiša kontrabandu no Lietuvas uz Latviju caur bijušo muitas kontroles punktu "Grenctāle", informē VID.

Vīrietis aizturēts 4.novembrī. Kratīšanas laikā pie viņa tika atrastas divas psihotropo vielu saturošas MDMA tabletes, bet personai piederošās telpās atklāti vēl aptuveni 12 kilogrami kanabiss grupai (hašišs) piederošu narkotisko vielu. Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess un aizdomās turētais vīrietis apcietināts.

VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, vairāk kā nedēļu īstenoja virkni operatīvo meklēšanas pasākumu un 4.novembrī aizturēja kādu agrāk tiesātu 1966.gadā dzimušu Latvijas nepilsoni. Narkotiskās vielas minētā persona mūsu valstī bija ievedusi Latvijā reģistrētā automašīnā slēptā veidā, iepakotas brūnās taisnstūra formas sapresētas masas briketēs ar kopējo svaru 20,57 kilogrami. Tajā pašā dienā saņemts Valsts policijas Ekspertīžu centra atzinums, ka minētā viela ir kanabiss (hašišs).

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu rīcībā esošās informācijas, minētais recidīvists pirms četriem mēnešiem ticis atbrīvots no 2,5 gadus ilga apcietinājuma Igaunijā, kurā viņš nonācis par vairākām luksus klases automašīnu zādzībām organizētā grupā, bet vēl pirms tam izcietis 8 gadu ilgu cietumsodu Latvijā par laupīšanu, ja tā izdarītā organizētā grupā lielā apmērā.

Kratīšanas laikā pie aizturētā tika atrastas divas psihotropo vielu saturošas MDMA tabletes ar kopējo svaru 0,3704 grami, bet personai piederošās telpās Rīgā tika atrasti vēl trīspadsmit pēc iepakojuma veida un izmēriem līdzīgi automašīnā atrastajiem taisnstūra formas iepakojumi ar specifisku smaku (iespējams hašišs ar aptuveno svaru 6,4 kilogrami), kā arī divpadsmit rūpnieciski aizpakoti polimēra materiāla saiņi ar marihuānai līdzīgas smakas masu (aptuvenais svars – 6 kilogrami). Precīzs vielas sastāvs un svars tiks noteikts ekspertīzē.

Šī ir šogad otra lielākā uz Latvijas robežas aizturētā narkotiku krava. VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti lēš, ka atrasto narkotisko vielu vērtība "melnajā" tirgū ir aptuveni 130 000 līdz 150 000 eiro jeb 91 000 līdz 105 000 latu.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu "Kontrabanda". Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!