Foto: LETA
Naktī uz sestdienu policija saņēmusi informāciju no iedzīvotājiem, ka Valmierā, kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā Beātes ielā lielā ātrumā, agresīvi un strauji bremzējot, pārvietojas gaišas krāsas automašīna "Audi".

Par notikušo nekavējoties tika informēti dežurējošie ceļu policisti un jau pēc dažām minūtēm automašīna tika pamanīta uz Rīgas ielas, kur tās vadītājs nepakļāvās policijas darbinieka prasībām apturēt transporta līdzekli un lielā ātrumā devās pilsētas centra virzienā.

Automašīnas vadītājs, apdraudot citus satiksmes dalībniekus, lielā ātrumā īstenoja vairākus bīstamus manevrus pilsētas centra aplī. Lai apturētu automašīnu, pieņemts lēmums bloķēt satiksmi- Rīgas ielas krustojumā ar Diakonāta ielu tika novietota policijas trafarētā automašīna "Renault Master".

Automašīnas "Audi" vadītājs nenovaldīja automašīnu un ietriecās uz ceļa novietotās policijas automašīnas sānā.

Negadījumā bojātas abas automašīnas un medicīniskā palīdzība sniegta automašīnas "Audi" vadītājam, 1983. gadā dzimušam valmierietim. Pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas vīrietis turpina ārstēties ambulatori. Noskaidrots, ka vīrietis pie automašīnas stūres sēdies 1,87 promiļu alkohola reibumā un bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Automašīnā atradusies arī tās īpašniece, 1960. gadā dzimusi sieviete. Pasažiere negadījumā nav cietusi.

Par notikušo noformēts ceļu satiksmes negadījuma protokols.

Policija pateicas iedzīvotājiem, kas nepalika vienaldzīgi un par agresīvo braucēju informēja policiju. Iedzīvotāju pašaizliedzīgā rīcība deva iespēju apturēt agresīvo braucēju un, iespējams, novērst kārtējo avāriju ar daudz traģiskākām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!