Foto: PantherMedia/Scanpix
Ugunsgrēkā, kas naktī uz ceturtdienu izcēlās Krāslavas novada Kombuļu pagastā, gājusi bojā kāda sieviete, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji ap pulksten 00:43 naktī uz ceturtdienu saņēma informāciju, ka Kombuļu pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secināja, ka vienstāvu dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu un tai iebrucis jumts. Dzēšot liesmas atrasta bojā gājusi 74 gadus veca sieviete.

Kopējā degšanas platība bija 84 kvadrātmetri un liesmas likvidētas tikai ceturtdienas rītā pēc 07:31.

Savukārt Engurē, kādā dzīvojamajā mājā Meža ielā trešdien uzsprāga gāzes balons. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka privātmājai pēc gāzes balona sprādziena ir izbiruši logu stikli, bet ugunsgrēks nav izcēlies. Sprādziena rezultātā cieta 41 un 16 gadus vecas sievietes, no kurām viena tika hospitalizēta.

Rīgā, kādā Robežu ielas dzīvojamajā mājā bija aizdegušās sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no degošās telpas izglāba 70 gadus vecu sievieti, kura nogādāta slimnīcā. Savukārt Jelgavā kādā divstāvu koka dzīvojamajā arī bija aizdegušās sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji dzīvojamās mājas otrajā stāvā iekļuva ar kāpņu palīdzību un konstatēja, ka dzīvoklī pie plīts deg sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. No degošās ēkas izglābts 60 gadus vecs vīrietis un 70 gadus veca sieviete.

Rīgā ugunsdzēsēji devās dzēst aizdegušos dīvānu. Lokomotīves ielā kādā no namiem bija jūtams sadūmojums un ugunsdzēsēji secināja, ka tur dzīvoklī deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta 82 gadus veca sieviete un 83 gadus vecs vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!