Foto: Valsts policija
Kādā privātā īpašumā Daugavpilī uzieta un apturēta apjomīga nelegāla alkohola rūpnīca, kur policija atsavinājusi lielu apjomu pašbrūvētas dziras, kas bijusi paredzēta tālākai izplatīšanai "točkās".

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki apturējuši kādu transportlīdzekli, kurā atrasta tvertne ar tūkstoš litriem šķidruma. Likumsargi secinājuši, ka viela, visticamāk, ir spirts, jo šķidrumam bija spilgti izteikta alkoholam raksturīga smaka.

Pirmdien, turpinot uzsāktā kriminālprocesa izmeklēšanu un veicot kratīšanu, policisti pārbaudīja kādu privātu teritoriju Daugavpilī, kur konstatēja pilnvērtīgu, labi iekārtotu nelegālā alkohola ražošanas "cehu". Uz vietas tika atrasti un atsavināti vairāk par 2 272 litriem alkohola dziras. Tādējādi kopējais izņemtā alkohola daudzums ir 3 272 litri.

Tāpat atsavināti visi alkohola ražošanai un fasēšanai nepieciešamie piederumi – etiķetes, stikla un plastmasas pudeles, korķi, sūkņi.

Tālākai izplatīšanai saražotā prece tika nogādāta dažādās alkohola tirdzniecības vietās ne tikai Daugavpilī, bet arī citās Latgales pilsētās.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par to draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Šajā lietā likumsargi pārbauda kādu 1979.gadā dzimušu vīrieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!