Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes policisti novērsuši 3000 pudeļu pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes alkohola iespējamu nonākšanu nelegālajā apritē. Aizturēti četri vīrieši, divi no tiem ir Lietuvas pilsoņi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Aizturēšana notika 6. februārī Ozolnieku novadā kādas degvielas uzpildes stacijas stāvvietā. Policijas rīcībā bija informācija, ka, iespējams, vairākas personas nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvadāšanu. Pārbaudot šo informāciju, tā apstiprinājās un minētajā vietā kravas automašīnas "Scania" kravas nodalījumā atrastas 250 kastes ar alkohola pudelēm.

Kopumā policija izņēma kopumā 3000 0,7 litru pudeļu ar "Сельская водка 40%" alkohola bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem un Latvijas akcīzes preču uzlīmēm.

Aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvadāšanu policija aizturēti 1956.gadā un 1969.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi, kuri jau iepriekš nonākuši konfliktā ar likumu un divi Lietuvas pilsoņi – 1982.gadā un 1967.gadā dzimuši vīrieši.

Policijā sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Likums par šādu noziegumu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu atsavinātā alkohola izcelsmi, kā arī vietu, kur to bija plānots nogādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!