Foto: DELFI

Ceturtdien Ventspils pārvaldes robežsargi Grobiņas pagastā aizturēja automašīnu "Opel Frontera", kurā tika pārvietotas no vilciena lokomotīves izmestas tvertnes ar  degvielu, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Robežsargi iepriekš izveidotajā slēpnī novēroja, kā no braucoša kravas vilciena lokomotīves tiek izmestas piecas kannas, kuras tiek savāktas un saliktas netālu stāvošajā apvidus automašīnā.

Apturot minēto auto pārbaudei, tika atklātas piecas plastmasas kannas - kopā 150 litrus ar šķidrumu, kam raksturīga dīzeļdegvielas smaka.

Automašīnas vadītājs - 1970.gadā dzimis Latvijas pilsonis tika aizturēts un kopā ar automašīnu nodots policijas darbiniekiem.

Tāpat trešdien Viļakas pārvaldes robežsargi uz ceļa Vientuļi - Viļaka, aptuveni 5 kilometrus  no robežas, pārbaudei apturēja kāda Latvijas pilsoņa vadītu „Ford" markas vieglo automašīnu, kuras papildus tvertnēs atklāja nedeklarētu degvielu.

Automašīna Latvijā bija iebraukusi no Krievijas. Tās apskates un autovadītāja intervēšanas laikā robežsargiem radās aizdomas, ka persona nelikumīgi pārvieto akcizētās preces. Mašīnai bija uzstādītas divas liela tilpuma degvielas tvertnes un gāzes iekārta.

Persona ar automašīnu atkārtotai pārbaudei tika nogādāta atpakaļ Viļakas robežkontroles punktā. Izmērot iepildītās degvielas daudzumu, atklājās, ka abās degvielas tvertnēs atrodas 360 litri nedeklarētas degvielas.

Persona ar automašīnu nodota muitas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!