Foto: Valsts policija
Vakar aizturēts kāds 1976.gadā dzimis vīrietis, kurš izlicies par policistu un no pusaudžiem izkrāpis naudu, telefonu un citas mantas. Policija aicina atsaukties arī citus cietušos.

Kā informē Valsts policija, krāpnieku aizturējuši Ķengaraga iecirkņa darbinieki. Zināms, ka viņš apmānījis 1998. un 1997.gadā dzimušus jauniešus. Šādi viltus policists Ķengaragā darbojies kopš janvāra sākuma.

Aizturētais visos gadījumos darbojās pēc viena scenārija. Uzdodoties par policijas darbinieku, vīrietis uz ielas sastaptiem jauniešiem norādīja, ka zina par kādu viņu nosodāmu rīcību, stāstot, ka tūlīt atbrauks policijas mašīna un vedīs uz iecirkni. Viltus policists norādīja, ka iecirknī nedrīkst ierasties ar personiskajām mantām, tādēļ licis jauniešiem atdot visu viņiem piederošo.

Jaunieši krāpniekam atdevuši telefonu, naudas maku, sabiedriskā transporta braukšanas biļetes, kāds - arī zelta krustiņu. Vīrietis piekodinājis jauniešus gaidīt, kad pēc viņiem ieradīsies policijas automašīna, bet pats ar iegūtajām mantām devies projām.

Aizturētais vīrietis ir bijis vairākas reizes sodīts. Šobrīd notiek lietas izmeklēšana, un uzsākti kriminālprocesi par krāpšanu.

Līdz šim policijā reģistrēti trīs šī vīrieša paveikti krāpšanas gadījumi. Tomēr policijai ir pamatotas aizdomas, ka no krāpnieka darbībām varētu būt cietuši arī citi cilvēki. Tādēļ, ja esat cietis no attēlā redzamā vīrieša, policija lūdz atsaukties uz tālruņa numuru 67086888 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!