Foto: Valsts policija
Februārī Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki no apgrozības izņēmuši trīs kilogramus narkotiku – metamfetamīna. Atsavināto narkotiku kopējā vērtība melnajā tirgū sasniedz aptuveni 45 000 eiro un tā ir pēdējos gados lielākā narkotiku krava Latgalē.

Daugavpilī tika aizturēts 1970.gadā dzimis noziedzīgas grupas dalībnieks, pie kura tika atrasti un atsavināti 15 grami metafmetamīna. Minētais vīrietis ir nosacīti notiesāts par analoģiska rakstura noziegumu saistībā ar narkotisku vielu nelikumīgu apriti un viņam vēl nebija beidzies nosacīta soda termiņš.

Vīrietim konfiscēts TT markas šaujamierocis.

Neskatoties uz to viņš turpināja nodarboties ar narkotiku nogādāšanu pilsētā un to turpmāko realizāciju.

Pēc aizturēšanas, turpinot operatīvus pasākumus un kriminālprocesa izmeklēšanu, pie aizturētā dīlera dzīvesvietā notika sankcionēta kratīšana, kur policisti konstatēja un atsavināta ap trīs kilogramiem narkotiku – metafetamīna , kas bija fasēts dažādos daudzums.

Atsavināto narkotiku kopējā vērtība melnajā tirgū sasniedz aptuveni 45 000 eiro.

Aizturētais realizēja narkotikas citām personām, kuras savukārt izplatīja narkotikas jau mazākās devās patērētājiem.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu. Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!