Foto: LETA

Imantas pedofila notveršanā iesaistīti lieli policijas resursi un šī noziedznieka notveršana šobrīd ir likumsargu prioritāte, pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Lai pārrunātu lietas apstākļus, Kozlovskis trešdien tikās ar Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieku Andreju Grišinu un Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieku Andreju Sozinovu.

Ministrs apliecināja, ka policija dara visu, lai noziedznieku notvertu, un šī nozieguma izmeklēšanā ir iesaistīti policisti arī no citiem Rīgas reģiona iecirkņiem, izmeklēšanā piedalās arī kriminālpolicijas darbinieki, kuriem ir citi pienākumi, bet tie pagaidām atlikti malā. Palīgā nākuši arī kolēģi no Rīgas Pašvaldības policijas. "Varu apliecināt, ka tiek darīts pietiekami, tiek iesaistīti lieli policijas resursi," sacīja ministrs.

Policija arī pastiprināti patrulē Imantas mikrorajonā, kā arī daudzviet pie mājām ir izlīmēts meklētā fotorobots.

Ministrs uzsvēra, ka šī nozieguma atklāšana ir policijas prioritāte un šobrīd pārbaudītas apmēram 70 personas, kuras varētu būt potenciālie aizdomās turamie. Kozlovskis uzteica arī sabiedrības atsaucību, aktīvi ziņojot par saviem novērojumiem un aicināja tā rīkoties arī turpmāk.

Kozlovskis arī aicināja vecākus pieskatīt savas atvases, piebilstot, ka tas gan nenozīmē, ka nevar bērnus laist laukā, bet ir jāievēro elementāras drošības prasības.

Jau vēstīts, ka meklētais saistīts jau ar trim uzbrukumiem Imantā, kuros cietušas četras meitenes. Šobrīd pārbaudīti jau 69 vīrieši, kuru pazīmes bijušas līdzīgas policijas speciālistu izveidotajam fotorobotam un psiholoģiskajam portretam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!