Foto: LETA
Ceturtdienas vakarā jūrā netālu no Pāvilostas jūrā apgāzās laiva, kurā atradās viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Informāciju par notikušo Krasta apsardzes dienests saņēma ap pulksten 19. Aculieciniece ziņoja, ka aptuveni 10 kilometrus no Pāvilostas uz Liepāju apgāzusies laiva.

Uz notikuma vietu tika norīkots Ventspilī dežūrējošais kuģis KA-08 "Saule" un glābšanas darbos tika iesaistīts arī Valsts Robežsardzes helikopters "Augusto 59", kas negadījuma rajonu pārmeklēja līdz iestājās tumsa.

Negadījuma rajonu pēc tam turpināja pārmeklēt Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters Mi-17, kas notikuma vietā strādāja ar nakts redzamības iekārtu.

Meklēšanas un glābšanas darbus veica arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde. Krastā bija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti.

Tā kā negadījuma rajons tika pārmeklēts vairākkārt, un ūdens temperatūra cilvēka pazušanas brīdī bija +4 grādi pēc Celsija skalas, kas nozīmē, ka tajā bez speciāla aizsargapģērba cilvēks var izdzīvot līdz 1,5 stundai, meklēšanas un glābšanas operācija neilgi pirms pusnakts tika pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!