Foto: Shutterstock

Aculiecinieks Rīgā nofotografējis agrāk par zādzībām tiesāta vīrieša darbības, palīdzot policijai viņu notvert, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Ceturtdien, 22.maijā, Rīgā, Raunas ielā, kāds aculiecinieks pamanīja vīrieti, kurš līda pāri kādas privātmājas žogam. Aculieciniekam radās aizdomas, ka notiek zādzība un, saprotot, ka saviem spēkiem neizdosies aizturēt zagli, sāka neuzkrītoši viņu fotografēt. Garāmgājējs piefiksēja kadrus, kā zaglis pārlien pāri žogam un pēcāk pārmet pāri sētai gāzes balonu un velosipēdu. Vīrietis, pārlienot atpakaļ, nozagtās mantas paslēpa tuvējos krūmos, un pats devās prom.

Aculiecinieks par notikušo paziņoja policistiem. Viņš policistiem sniedza zagļa pazīmes un uzrādīja piefiksētos kadrus no zādzības brīža.

Pārbaudot tuvāko apkārtni, netālu no notikuma vietas garnadzis tika aizturēts un nozagtās mantas, kas bija paslēptas krūmos, atgūtas. Policisti zagli nogādāja Teikas iecirknī, kur noskaidroja, ka šī vīrieša "kontā" jau ir vairākas zādzības epizodes arī citā reģionā.

Aizturētais 1981.gadā dzimušais vīrietis iepriekš jau vairākkārt tiesāts par zādzībām. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par zādzību un aizturētais ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!