Foto: Shutterstock
Krimināllietā, kurā kāds vīrietis apsūdzēts 26 gramu marihuānas glabāšanā, ar nolūku to pārdot, apsūdzētais ar prokuroru vienojies par sodu - trim gadiem nosacītas brīvības atņemšanas, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar vienošanās protokolu, vīrietis realizācijas nolūkā iegādājās divus polimēra materiāla maisiņus, kuros atradās 60 sudraba krāsas folijas vīstokļi ar augu valsts izcelsmes masu – kanabiss jeb marihuānu. Vielas kopējais svars bija vairāk nekā 26 grami.

Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem.

Prokurors likumā noteiktā kārtībā ar apsūdzēto ir noslēdzis vienošanos par sodu, nosūtot kriminālprocesu un vienošanos tiesai, ierosinot tai apstiprināt noslēgto vienošanos. Vienošanās, kura vēl jāapstiprina tiesai, paredz, ka vīrieti sodīs ar trim gadiem nosacītas brīvības atņemšanas ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!