Foto: DELFI
Pie Liepājas vēlu sestdienas, 31.maija, vakarā uz sēkļa uzskrējusi jahta, kuras glābšanā iesaistījās Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga), portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Glābēji krietni pēc pulksten 23 saņēma informāciju, ka četru, piecu jūras jūdžu attālumā no Liepājas ostas mola uz sēkļa uzskrējusi motorjahta "Idefix". Glābēji nekavējoties deva rīkojumu Jūras spēku flotiles dežūrējošam kuģim KA-14 "Astra" un motorjahtai tuvumā esošajam zvejas kuģim "Airis" doties uz notikuma vietu, lai sniegtu nepieciešamo palīdzību.

Ap pulksten 0:15 zvejas kuģis "Airis" informēja "MRCC Riga", ka ar Lietuvas karogu ejošā motorjahta ir novilkta no sēkļa. Savukārt no motorjahtas, uz kuras atradās seši cilvēki, saņemta informācija, ka pēc iekštelpu apsekošanas bojājumi nav konstatēti un tā turpina kursu uz Liepājas ostu.

Dažu nedēļu laikā šis jau ir otrais gadījums, kad bruņotie spēki palīdzēja nelaimē nokļuvušai jahtai. 20.maijā dežurējošais flotiles kuģis "KA-09" aptuveni vienu jūras jūdzi no Rīgas ostas vārtiem pirms vētras bez degvielas jūrā palikušu jahtu "Fontana" buksēja uz Rīgas ostu.

"MRCC Riga" ir Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, kas darbojas nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, organizējot, koordinējot un vadot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī veic vairākus citus uzdevumus, kas saistīti ar drošu kuģošu un naftas piesārņojuma seku likvidēšanu jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!