Foto: DELFI
Tiesai nodota krimināllieta, kura kāds vīrietis apsūdzēts par neatļautu šaujamieroču munīcijas iegādāšanos, kā arī šaujamieroča munīcijas un sprāgstvielas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Vīrietis jau kopš pagājušā gadsimta 90. gadu sākuma pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotos apstākļos nelikumīgi glabāja šaujamieroču munīciju – vienu 7,65 milimetru "Browning" tipa vītņstobra šaujamieroča šaušanai derīgu patronu, vienu 7,62 milimetru TT tipa vītņstobra šaujamieroča šaušanai derīgu patronu, vienu 9 milimetru "Browning" tipa vītņstobra šaujamieroča šaušanai derīgu patronu, astoņas 16. kalibra patronas, kas ir gludstobra šaujamieroču munīcija un ir derīgas šaušanai, norāda prokuratūrā.

Vīrietis arī iegādājās trīs karabīnes patronas, kuras glabāja savā dzīvesvietā. Tās kratīšanas laikā izņēma policija.

Tāpat apsūdzētais savā dzīves vietā glabāja rūpnieciski izgatavotu F-1 tipa rokas granātas korpusu ar sprāgstvielu un vienu Krievijā rūpnieciski izgatavotu rokas granātas korpusu ar sprāgstvielu, kuras arī tika izņemtas kratīšanas laikā, vēsta prokuratūrā.

Lieta nodota izskatīšanai Madonas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!