Foto: AFP/Scanpix
Šorīt Rīgā, Daugavgrīvas ielā, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rīgas laku un krāsu rūpnīcas ražošanas cehā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.5.58. Ierodoties norādītajā adresē, ugunsdzēsēji konstatēja, ka četrstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā deg viens no cehiem.

Ņemot vērā to, ka degošajā telpā atrodas dažādas ķīmiskas vielas, ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības statuss. Telpa, kurā notika aizdegšanās, ir apmēram 100 kvadrātmetrus liela.

Notikuma vietā strādā astoņas VUGD autocisternas, divi autopacēlāji, divas autokāpnes un vēl citas tehnikas vienības, kopumā 14 automašīnas.

Kā pastāstīja VUGD sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Gribuste, liesmas patlaban ir apslāpētas un uguns izplatība ierobežota, tomēr vēl nevar uzskatīt, ka ugunsgrēku izdevies lokalizēt.

Ugunsdzēsēji dzesē telpā esošās mucas ar ķīmiskajām vielām. Notikuma vietā ir ieradies arī Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvis, piebilda Gribuste.

Kā pastāstīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina, VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (Lielrīgas RVP) un VUGD pārstāvjiem apsekojot uzņēmuma teritoriju un tuvumā esošo Zundas kanālu, vizuāls piesārņojums netika konstatēts. Arī notekūdeņu akās piesārņojums netika novērots.

Papildu drošībai VUGD darbinieki izvietoja absorbējošo bonu akā pirms notekūdeņu izplūdes Zundas kanālā. Uzņēmuma darbinieku un VUGD pārstāvju operatīvās rīcības rezultātā piesārņojuma izplatība vidē tika novērsta, skaidroja Ņikitina.

Patlaban VVD Lielrīgas RVP uzņēmumam uzdevis attīrīt lietus ūdens kanalizācijas sistēmu un iesniegt ziņojumu par sadegušo ķīmisko vielu un maisījumu apjomu.

VVD inspektori informāciju par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku uzņēmumā SIA "Rīgas laku un krāsu rūpnīca" saņēma plkst.6.57.

Ierodoties notikuma vietā, neilgi pirms plkst.8, ugunsgrēku VUGD darbiniekiem jau bija izdevies lokalizēt un VVD Lielrīgas RVP inspektors sazinājās ar "Rīgas laku un krāsu rūpnīcas" pārstāvi, kurš skaidroja uzņēmuma veiktos drošības pasākumus ugunsgrēka brīdī, pastāstīja Ņikitina.

Uzņēmuma pārstāvis atbildīgajiem dienestiem norādījis, ka ugunsgrēka trauksme apsardzes telpā atskanēja plkst.5.50. Tūlīt pēc trauksmes sirēnas atskanēšanas tika izsaukts VUGD. Lai novērstu iespējamu piesārņojuma izplatīšanos uzņēmuma lietus notekūdeņu sistēmā un piesārņojuma nokļūšanu Zundas kanālā, uzņēmumā tika atslēgta arī elektrības padeve lietus notekūdeņu sūkņu stacijai, kas izvietota rūpnīcas teritorijā.

VVD skaidroja, ka ugunsgrēks uzņēmuma "Rīgas laku un krāsu rūpnīca" telpā izplatījies 50 līdz 60 kvadrātmetru platībā. Telpā bijuši 1200 kilogrami ķīmisku vielu un to maisījumu - 100 kilogrami lakas, 400 kilogrami acetona, 600 kilogrami butilacetāta un 100 kilogrami krāsu piedevas.

Savukārt rūpnīcā paskaidroja vien to, ka notikuma vietā patlaban strādā speciālisti. Sīkāki komentāri tikšot sniegti vēlāk.

SIA "Rīgas laku un krāsu rūpnīca" 2012.gadā ir strādājusi ar 9,5 miljonu eiro apgrozījumu un tas ir par 8% lielāks nekā 2011.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

2011.gadā uzņēmums strādāja ar 8,8 miljonu eiro apgrozījumu.

2012.gadā "Rīgas laku un krāsu rūpnīca" ir strādājusi ar 319 224 eiro peļņu, un tā ir par 3% lielāka nekā 2010.gadā, kad uzņēmums guva 310 628 eiro peļņu.

"Rīgas laku un krāsu rūpnīca" tika reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 12 660 084 lati.

"Rīgas laku un krāsu rūpnīcas" īpašnieki ir Larisa Polosuhina (43,48%), Aivars Jemeļjanovs (20%), Ivars Osis (20%) un Mārtiņš Kalniņš (16,52%). Polosuhina ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētāja, savukārt pārējie īpašnieki - valdes locekļi.



    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!