Foto: Aizsardzības ministrija
Otrdien, 5.augustā, pēc divu stundu vajāšanas Silenē aizturēti trīs likumpārkāpēji un izņemts 120 000 kontrabandas cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Otrdienas rītā, pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju, pie kādas pamestas ēkas Slobodas ciema apkaimē robežsargi novēroja četras personas ar polietilēna saiņiem.

Pamanot robežsargus, personas saiņus pameta un metās bēgt.

Iesaistot kinologus ar dienesta suņiem, tika uzsākta likumpārkāpēju vajāšana, kuras rezultātā pēc nepilnām divām stundām robežsargi Silenes ciematā aizturēja 1994.gadā dzimušo vīrieti, bet brītiņu vēlāk tuvējā purvā vēl divus likumpārkāpējus - 1981.  un 1992. gadā dzimušos vīriešus.

Ceturto likumpārkāpēju robežsargiem atklāt un aizturēt neizdevās.

Notikuma vietā pamestajos saiņos robežsargi konstatēja 120 000 cigaretes „Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Attiecībā uz personu ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām Daugavpils tiesa lems par administratīvā soda piemērošanu, savukārt par muitošanai pakļauto preču pārvietošanu muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ar ko radīts būtisks kaitējums, pret likumpārkāpējiem uzsākts kriminālprocess. Jāatzīmē, ka 1981.gadā dzimušais vīrietis par nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām tiks sodīts jau atkārtoti.

1981., 1992. un 1994. gadā dzimušie Latvijas  pilsoņi ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!