Foto: LETA
Pagājušajā nedēļā Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policisti aizturēja divus autovadītājus, kuri mēģināja iedot kukuli, lai viņiem netiktu noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Policisti kukuļdevējus aizturēja un uzsāka kriminālprocesu.

22.augustā ap plkst.14 Ķekavas novadā uz autoceļa Rīga – Bauska Ceļu policisti apturēja automašīnu "BMW", kurai nebija obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1995. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva kukuli 50 eiro apmērā.

Savukārt 23.augustā ap plkst.13 Biķernieku ielā, Rīgā, policisti par neatļauta kreisā pagrieziena veikšanu apturēja automašīnu "Seat", kuru vadīja 1971. gadā dzimis Gruzijas pilsonis.

Pārbaudot apturēto automašīnu, policisti konstatēja arī virkni citu pārkāpumu. Apturētais vīrietis brauca bez ieslēgtām tuvajām gaismām, automašīnai nebija OCTA, kā arī nebija veikta tehniskā apskate.

Tāpat policisti konstatēja, ka automašīnas vadītājam nav vadītāja apliecības. Lai izvairītos no administratīvā soda, vīrietis policistam deva kukuli 40 eiro apmērā.

Abos gadījumos policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šogad Rīgas reģionā jau reģistrēti 33 gadījumi, kad pret autovadītājiem sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Valsts policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus. Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!