Foto: Valsts policija

Veicot izmeklēšanu divos dažādos kriminālprocesos, šīs nedēļas izskaņā kādā dzīvoklī Daugavpilī konstatēta spirta glabātuve, bet Rēzeknē - jaudīga kandžas ražotne, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Daugavpils iecirkņa policijas darbinieki, veicot izmeklēšanu kriminālprocesā saistībā ar alkohola nelegālo tirdzniecību Valmieras ielā, noskaidroja, ka kādā dzīvoklī A.Pumpura ielā, iespējams, tiek glabāts alkohols, kas tālāk tiek nogādāts un pārdots minētajā "točkā".

Veicot kratīšanu šajā dzīvoklī, policistu aizdomas apstiprinājās - tika izņemti 112 litri spirta. Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīta dzīvokļa saimniece, kāda 1971.gadā dzimusi sieviete, kura jau agrāk bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar analoģiska rakstura pārkāpumiem.

Tajā pašā dienā līdzīgi operatīvie pasākumi tika realizēti arī Rēzeknē. Iecirkņa policijas darbinieki, izmeklējot kādu agrāk sāktu kriminālprocesu, veica sankcionētu kratīšanu kādā dzīvoklī Seiles ielā, kā rezultātā minētajā dzīvoklī tika atklāta alkoholisko dzērienu ražotne.

Kratīšanas rezultātā izņemti 300 litri brāgas, 19 litri gatavās produkcijas (kandžas), kā arī alkohola pagatavošanai nepieciešamais aprīkojums, tostarp tecināšanas aparāts, filtri un sūkņi. Policija pārbauda 1959.gadā dzimušās dzīvokļa saimnieces saistību ar nelegālo alkohola ražotni.

Par dzīvoklī ieraudzīto policisti šoreiz nebija īpaši pārsteigti, jo līdzīgs pārkāpums šajā dzīvoklī ticis konstatēts arī šā gada maijā. Toreiz sankcionētas dzīvokļa apskates gaitā tajā tika konstatēta nelikumīga alkohola ražotne, izņemti 135 litri kandžas, 200 litri brāgas, kā arī alkohola izgatavošanai nepieciešamie priekšmeti un ierīces.

Cīņā ar nelikumīga alkohola apriti policija visā Latgales reģionā regulāri veic dažādus operatīvus un preventīvus pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!