Foto: F64
Prokuratūrai nodota krimināllieta, kurā piecus cilvēkus - starp viņiem arī divus bijušos policistus - lūdz saukt pie atbildības par izspiešanu grupā, portālu "Delfi" informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB prokuratūrai nosūtīja 2013.gadā uzsāktā kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret pieciem cilvēkiem par izspiešanu organizētā grupā, nelikumīgu brīvības atņemšanu un Valsts policijas valsts amatpersonas nosaukuma un varas patvaļīgu
piesavināšanos nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

Kriminālprocess tika uzsākts par starpniecību kukuļošanā. Iegūtie pierādījumi liecināja, ka no privāta uzņēmuma pārstāvjiem par iespējamās nelikumīgās darbības fakta slēpšanu tika pieprasīts kukulis 50 000 latu (71 143,59 eiro) apmērā.

Turpinot pirmstiesas izmeklēšanu, iegūtas ziņas, kuras dod pamatu KNAB pieņēmumam, ka kukulis no uzņēmuma pārstāvjiem izspiests, pretējā gadījumā draudot ar represijām no policijas puses.

Kriminālprocesā iegūti papildu pierādījumi un mainījās noziedzīgā nodarījuma faktiskie apstākļi. KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret piecām personām par izspiešanu
organizētā grupā, nelikumīgu brīvības atņemšanu un valsts amatpersonas nosaukuma un varas patvaļīgu piesavināšanos nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!