Foto: DELFI
Tiesai septembra nogalē nodota krimināllieta, kurā agrāk divas reizes tiesāts vīrietis apsūdzēts slepkavībā, kas pastrādāta laupīšanas laikā Kandavā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Tukuma rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par laupīšanas nolūkā izdarītu personas nonāvēšanu apsūdzēts agrāk divas reizes sodīts vīrietis.

Apsūdzība liecina, ka vīrietis devās uz kādas apdrošināšanas firmas biroja telpām Kandavā, kur gribēja nolaupīt datoru. Apsūdzētais vīrietis līdzi bija paņēmis virtuves nazi, ko plānojis pielietot pretošanās gadījumā, norāda prokuratūrā.

Apsūdzētais uzbruka cietušajai tiklīdz bija iegājis biroja telpās un ar līdzpaņemto nazi iedūra viņai ne mazāk kā 21 reizi. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās cietušās nāve. Pēc tam apsūdzētais paņēma portatīvo datoru un pameta biroja telpas.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts par slepkavību, kas pastrādāta laupīšanas laikā. Vīrietis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja par nežēlīgu noziegumu, kad birojā, kurš atrodas netālu no Kandavas autoostas, tika nogalināta sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!