Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par piektdien, 28.novembrī, notikušo trīs automašīnu avāriju Tēriņu ielas un Ģimenastikas ielas krustojumā, kurā cieta divas personas, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Dairis Anučins.

Kriminālprocess sākts par faktu pēc Krimināllikuma 260.panta 1.1 punkta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Ielu krustojumā bija sadūrušās "Lexus" automašīna, "Volkswagen" spēkrats un "Ford" markas taksometrs, skaidroja Valsts policija. Pie "Lexus" stūres bija sēdies 1967.gadā dzimis vīrietis, pie "Volkwagen" - 1972.gadā dzimis vīrietis, savukārt "Ford" taksometru vadīja 1964.gadā dzimusi sieviete.

Ceļu satiksmes negadījumā cietusi bija taksometra vadītāja un 1957.gadā dzimusi pasažiere. Vadītāja tika nogādāta slimnīcā, bet cietusī pasažiere pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas avārijas vietā no hospitalizācijas atteikusies.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 28.novembra vakarā trīs automašīnu avārijas dēļ tika pilnībā slēgta satiksme Tēriņu un Ģimnastikas ielu krustojumā Rīgā. Ap plkst. 23.37 satiksme tika atjaunota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!