Foto: DELFI

Likvidējamās Rīgas pašvaldības policijas Ceļu policijas pārvaldes funkcijas turpmāk tiks nodotas citiem galvaspilsētas pašvaldības policistiem. Savukārt darbinieki pakāpeniski tiek pārcelti darbā uz citām pašvaldības policijas struktūrvienībām, liecina Rīgas pašvaldības policijas mājaslapā esošā informācija.

Lēmums likvidēt Ceļu policijas pārvaldi, kopējā sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā iekļaujot arī satiksmes noteikumu kontroli, saistīts ar vēlmi "iespējami lietderīgāk izmantot pašvaldības policijas rīcībā esošos cilvēku un tehniskos resursus", norādījusi pašvaldības policija. Sākot ar nākamo gadu, resursi turpmāk tikšot novirzīti patrulēšanai un sabiedriskās kārtības uzraudzīšanai pilsētā kopumā un paredz vispārēju likumpārkāpumu profilaksi, nevis šauru specifisku funkciju izpildi.

Pašvaldības policija ir pārliecināta, ka tādējādi palielināsies policijas iespējas operatīvāk reaģēt uz notikumiem, kā arī pastiprināsies policijas klātbūtne pilsētas rajonos.

Savukārt Valsts policijā portālam "Delfi" norādīja, ka pašvaldības Ceļu policijas pārvaldes likvidēšana un strukturālās pārmaiņas, visticamāk, Valsts policijas darbu neietekmēs. Valsts policijā skaidroja, ka stāvēšanas noteikumu ievērošanu Rīgā kontrolē pašvaldības policija, bet Valsts policija kontroles funkcija attiecīgajā jomā ir tikai uz deleģējuma no pašvaldības kārtībsargiem pamata.

Jau ziņots, ka 1.janvāra Rīgas ielās vairs nepatrulēs īpašas pašvaldības policijas vienības, jo pirms aptuveni divām nedēļām Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks parakstījis rīkojumu par Ceļu policijas pārvaldes likvidēšanu.

Kā ziņoja TV3 raidījums "Nekā Personīga" pārvaldes likvidācija saistīta ar incidentu Stabu ielā starp 19. un 21. numura ēkām. Incidentā bijis iesaistīts kāds "Saskaņas centrs" politiķis, nu jau jaunā Rīgas mēra sieva Iveta Strautiņa-Ušakova un kādas automašīnas, kas novietota neatbilstoši satiksmes noteikumiem, īpašnieks.

Politiķis un Strautiņa-Ušakova vēlējušies panākt noteikumu pārkāpēja automašīnas evakuāciju, taču instruktors pieņēmis lēmumu, ka auto reāli nevienam netraucē, noformējis administratīvā pārkāpuma protokolu, taču evakuācija nav nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!