Foto: LETA

1970. gadā dzimušu vīrieti, kurš mēģināja izdarīt pašnāvību, policija izglābusi no ielūšanas ledū, portālu "Delfi" informē Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) pārstāve Ieva Sietniece.

Pirmdienas, 8.decembra, vakarā VP ZRP pārvaldes operatīvā vadības nodaļā tika saņemta informācija par vīrieti, kurš izgājis no savas dzīvesvietas Jelgavā, lai izdarītu pašnāvību.

Informācija nekavējoties tika nodota patruļpolicijas postenim, šī posteņa darbinieki uzsāka operatīvos meklēšanas pasākumus.

Tika apsekotas vairākas adreses un aptaujāti radinieki. No saņemtās informācijas policijas darbinieki noskaidroja iespējamo pašnāvības izdarīšanas vietu pie Platones upes tilta.

Vīrietis, kuru nomocīja depresija, tiešām atradās zem Platones upes tilta uz ledus. Vīrietis bija vienā džemperī un biksēs, pārējo apģērbu un mantas atstājis krastā.

Situācija bija izveidojusies jau bīstama, uzsver policijas pārstāve, jo jebkurā brīdī ledus varēja ielūzt, jo bija jau dzirdamas ledus lūšanas skaņas, vīrieša uzvedība bija neadekvāta un tāpēc tika pieņemts lēmums nekavējoši rīkoties, lai glābtu vīrieša dzīvību.

Satverot policistiem vienu otru aiz rokām, radās iespēja pietuvoties vīrietim, to satvert un izglābt.

Operatīvos meklēšanas pasākumus un glābšanas darbus veica VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas patruļdienesta rotas trīs policijas darbinieki: komandieris majors Andris Matuzelis, jaunākais inspektors virsniekvietnieks Māris Ērglis un jaunākais inspektors virsseržants Raimonds Bumbiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!