Foto: Publicitātes foto

Valdība šodien akceptēja likumprojektu, kura mērķis ir papildināt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) normas, nosakot administratīvo lietu izskatīšanas pakļautību ostas policijas kompetencei un funkcijām.

LAPK tiks papildināts ar jaunu normu, kas paredzēs ostas policijas iestādēm kompetenci izskatīt administratīvos pārkāpumus, piemēram, atrašanos uz kuģa alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kā arī sodīt par kuģu, ostu, ostas iekārtu un ostām blakus esošo teritoriju aizsardzības prasību pārkāpšanu.

Tāpat ostas policija varēs izskatīt administratīvos pārkāpumus, kas izdarīti iekšējos ūdeņos - vispārīgo noteikumu par atpūtas kuģu satiksmi iekšējos ūdeņos pārkāpšanu; kuģošanas apmācības noteikumu pārkāpšanu, kā arī atpūtas kuģu iekārtojuma prasību neievērošanu un kravas un pasažieru pārvadāšanas noteikumu neievērošanu, kuģojot ar atpūtas kuģi iekšējos ūdeņos, kā arī citus pārkāpumus.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, likumprojekta mērķis ir vainīgo personu saukšana pie administratīvās atbildības par iepriekš minētajiem pārkāpumiem, kā arī sodīto vai citu personu preventīva atturēšana no turpmāko tiesībpārkāpumu izdarīšanas.

Projekts attiecas uz personām, kuras varētu izdarīt administratīvo pārkāpumu ostas robežās. Pārkāpēju skaitlisko daudzumu neesot iespējams paredzēt.

Atbilstoši likumprojektam ostas policijas kompetencē paredzētajās administratīvo pārkāpumu lietās lēmumus par administratīvā soda uzlikšanu pieņems ostas policijas priekšnieks, viņa vietnieki un ostas policijas pilnvarotās personas.

Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" ir izstrādāts saskaņā ar likumā "Par policiju" 2010.gada 28.oktobrī veiktajiem grozījumiem, kas stājās spēkā 2010.gada 1.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!