Foto: Shutterstock

Svētdien, 4.janvārī, Valsts policija aizturējusi divus jauniešus, kuri iedzeršanas laikā kopā ar vēl kādu savu vienaudzi bija sakāvušies un trešajam biedram nolaupījuši mobilo telefonu.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, svētdien Rīgas reģiona Centra iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Merķeļa ielā, kur notikusi laupīšana.

Pēc ierašanās notikuma vietā policisti noskaidroja, ka dzīvoklī starp trim jauniešiem iedzeršanas laikā izcēlies konflikts. Asā vārdu apmaiņa pārvērtusies kautiņā. Tajā vienam no iesaistītajiem tika nolaupīts arī mobilais telefons.

Policisti noskaidroja iespējamās vainīgās personas un neilgi pēc notikušā aizturēja 1996.gadā un 1997.gadā dzimušus jauniešus. Cietušais atguva nolaupīto mobilo telefonu, savukārt pret abiem aizturētajiem sākts kriminālprocess par laupīšanu.

Par Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!