Foto: stock.xchng
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par sievietes cietsirdīgu nogalināšanu un līķa apgānīšanu apsūdzēts agrāk vairākas reizes tiesāts vīrietis, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais vīrietis kopā ar cietušo sievieti lietoja alkoholu un sāka strīdēties.

Vīrietis, dusmu un agresivitātes vadīts uzbruka sievietei un sāka viņu žņaugt, kā arī paņēma nazi un vairāk nekā 20 reizes iedūra cietušajai. Pēc tam iestājās viņas nāve.

Tad apsūdzētais nogalinātajai sievietei nogrieza vienu ķermeņa daļu un izmeta miskastē.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117.panta 4. un 5.punkta, kas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!