Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien, 7.janvārī, Valsts policija pie kāda apreibuša vīrieša Iļģuciemā atradusi un atsavinājusi 390 eiro vērtu heroīnu.

Portālu "Delfi" Valsts policijā informēja, ka trešdien ap pulksten 14:00 Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki Iļģuciemā pamanīja kādu vīrieti, kurš izskatījās manāmi apreibis.

Policijas darbinieki uzrunāja vīrieti, taču viņš nespēja adekvāti atbildēt. Tādēļ likumsargiem radās aizdomas, ka vīrietis atrodas narkotisko vielu ietekmē. 1976.gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts iecirknī.

Pārbaudot viņa personīgās mantas, policisti atrada iepakojumu ar pulverveida vielu. Veicot atsavinātās vielas ekspertīzi, likumsargi noskaidroja, ka iepakojumos atrodas 2,6 grami heroīna. Melnajā tirgū šāds daudzums heroīna maksā aptuveni 390 eiro, liecina policijas aplēses.

Aizturētais iepriekš bijis tiesāts par laupīšanu.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!