Foto: LETA

Aizvadītā nedēļas nogale uz Latvijas ceļiem bijusi traģiska – brīvdienās notikusi 201 avārija, kurās cietuši 28 cilvēki, bet pieci gājuši bojā.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atzinis, ka liela daļa satiksmes negadījumu notikuši nepiemēroti izvēlēta braukšanas ātruma un slideno ceļu dēļ. Savukārt bērni avārijās cietuši pieaugušo bezatbildības dēļ, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

"Šīs bija traģiskas brīvdienas ceļu satiksmē. Liela daļa satiksmes negadījumu notikuši nepiemēroti izvēlēta ātruma dēļ, kā arī nerēķinoties ar to, ka ceļi ir slideni. Vadot transportlīdzekli, jāatceras, ka esat atbildīgs ne tikai par sevi, bet arī par pasažieriem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Tāpat redzam, ka atsevišķu pieaugušo bezatbildības dēļ, ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši arī bērni. Tas ir nepiedodami," sacījis Krapsis.

Jau ziņots, ka sestdien, 10.janvārī, Mārupes novadā, saduroties "Hyundai" markas automašīnai ar "Audi", cieta pieci cilvēki, bet letāli šis negadījums beidzies kādai 2008.gadā dzimušai meitenei.

Savukārt naktī uz svētdienu, 11.janvāri, Babītes novadā kāds 1988.gadā dzimis vadītājs pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ ietriecies dekoratīvajā zīmē "Rīga". Vīrietis notikuma vietā miris.

Vēl svētdien, 11.kanvārī, Mārupes novadā pie autobusa pieturas uz ceļa Rīga-Jaunmārupe kāds 1961.gadā dzimis autovadītājs uzbrauca 1947.gadā dzimušam gājējam.

Gājēja mirstīgās atliekas aizķēris kāds cits automašīnas vadītājs, kas faktu konstatējis tikai pēc vairākiem kilometriem, atrodot mirušā līķi pie automašīnas.

Ceļu satiksmes negadījumos cietuši arī gājēji, kas šķērsojuši ceļu tam neparedzētā vietā.

Svētdien Daugavpilī cietis kāds 1958.gadā dzimis gājējs, bet pirmdienas rītā, šķērsojot ielu tam neparedzētā vietā uz Jelgavas–Rīgas šosejas, gājušas bojā vecmāmiņa un viņas mazmeita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!