Foto: Reuters/Scanpix
Valsts robežsardze pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā pret Krievijas pilsoni par 12 Vjetnamas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai un nosūtījusi lietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka, izmeklēšana notikusi kriminālprocesā par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu.

2014.gada augustā Krievijas pilsonis nelikumīgi pārvietoja pāri valsts robežai pa Daugavas upi no Baltkrievijas uz Latviju 12 Vjetnamas pilsoņus. Personu nelikumīgas pārvietošanas laikā pāri robežupei viens nelegālais imigrants gāja bojā.

Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 285.panta 3.daļas – par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, kas izraisījusi smagas sekas - viena cilvēka nāvi. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 284.panta 2.daļas - par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā.

Kriminālprocesa materiāli nosūtīti Krāslavas rajona prokuratūrai.

Pozņaka norādījusi, ka tas ir pirmais Valsts robežsardzes konstatētais gadījums, kad personu nelikumīgas pārvietošanas laikā pāri valsts robežai iet bojā nelikumīgi pārvietojamā persona.

Kopumā par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai 2014.gadā Valsts robežsardzē sākti 18 kriminālprocesi. Salīdzinājumā ar 2013.gadu, kad sākti trīs kriminālprocesi, to skaits ievērojami palielinājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!