Foto: DELFI

Valsts policija izmeklēšanā par ceļu satiksmes negadījumu Čaka ielā, kurā gāja bojā māte un meita, noskaidrojusi, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas.

Līdz ar to izmeklēšana ir pabeigta, un Valsts policija šonedēļ lietu nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Kriminālprocesā likumsargi veica dažādas ekspertīzes, lai noskaidrotu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, kā arī iespējamu transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrota un izvērtēta aculiecinieku sniegtā informācija par notikušo negadījumu.

Izmeklētāji konstatējuši, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas, uzbraucot abām gājējām. Tehnisku problēmu transportlīdzeklim negadījuma brīdī nebija.

Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam aculieciniekam, kurš sniedza liecības, palīdzot izmeklēšanā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pērn 26.maijā, Rīgā, uz Čaka ielas trolejbuss notrieca māti ar bērnu, kurš notikuma vietā nomira. savukārt sieviete vēlāk no gūtajām traumām mira slimnīcā.

Kā iepriekš skaidroja Valsts polciija, pulksten 8:13 no rīta 18.maršruta trolejbuss notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas četrus gadus veco meitu. Abas šķērsoja Čaka ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!