Foto: Shutterstock
Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde divos mēnešos par sutenerismu organizētās grupās aizturējusi trīs dažādus savstarpēji nesaistītus grupējumus. Kopā aizturētas 18 personas, no kurām četri cilvēki bijuši organizatori un tikuši apcietināti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Likumsargu darbības rezultātā aizvērti četri masāžas saloni, kuros par naudu sniegti seksuālie pakalpojumi.

Valsts policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka "bordeļi" maskēti kā masāžas saloni, kas piedāvāja klasisko, relaksējošo un eksotisko masāžu. Patiesībā zem šiem nosaukumiem slēpušies seksuāli pakalpojumi.

Nu jau aizvērtie "bordeļi" darbojušies ilgstoši - trīs no tiem jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Savukārt vienā no tiem pēc iepriekšējām policijas aktivitātēm nomainījās īpašnieks, taču iepriekšējo saimnieku bizness tika turpināts. Vēl divu bordeļu īpašnieki bijuši pietiekoši bezkaunīgi un turpinājuši savu rūpalu, neskatoties uz to, ka pret viņiem mēnesi pirms aizturēšanas prokuratūra bija cēlusi apsūdzības par identiskiem noziegumiem.

Visos gadījumos policija ir sākusi kriminālprocesus par sutenerismu organizētā grupā, par ko likumā paredzēts līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods ar vai bez mantas konfiskācijas.

Šogad Valsts policija atklājusi arī organizētu jaunu sieviešu vervēšanu nosūtīšanai uz "bordeli" Vācijā. Likumsargi laikus ieguva pierādījumus un īsi pirms plānotās izbraukšanas sievietes aizturēja un nogādāja policijā liecību sniegšanai. Tāpat policijai izdevās noskaidrot un aizturēt pašu organizētāju. Pret aizturēto sievieti sākts kriminālprocess. Sievietei par noziegumu likumā ir paredzēta atbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija norāda, ka turpina strādāt ne tikai sutenerisma apkarošanā, bet arī saistībā ar citiem cilvēku tirdzniecības riskiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!