Foto: Valsts policija

Valsts policija lūdz iedzīvotājus palīdzēt atpazīt fotorobotā redzamo vīrieti, kurš, iespējams, vainojams vairākos uzbrukumos veciem un vientuļiem cilvēkiem.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, janvāra sākumā likumsargi no Neatliekamās medicīniskā palīdzības dienesta saņēma informāciju par to, ka 83 gadus vecai sievietei viņas dzīvesvietā nodarīti miesas bojājumi. Izmeklēšanā noskaidrots, ka sievietei no dzīvesvietas ir nolaupītas mantas, kā arī tika izveidots uzbrucēja fotorobots.

Savukārt pāris dienas pirms šī notikuma policiju mediķi informēja par to, ka no kāda dzīvokļa Tukuma pilsētā ir hospitalizēta 93 gadu veca sieviete. Sirmgalve bija guvusi miesas bojājumus un 15.janvārī no gūtajām traumām slimnīcā nomira.

Tāpat 18. janvārī kādā dzīvoklī Tukumā iegājuši divi vīrieši un fiziski ietekmējuši 63 gadus veco saimnieci. Vīrieši nolaupījuši cietušajai mobilo telefonu un naudu. Policija sāka kriminālprocesu un aizturēja divus iespējamos vainīgos. Vienam no viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcienājumu.

Par visiem šiem gadījumiem patlaban notiek izmeklēšana un tiek pārbaudīta aizturēto personu iespējamā saistība.

Valsts policija aicina gados vecus un vientuļus cilvēkus neielaist dzīvokļos nepazīstamas personas, kā arī ziņot policijai par aizdomīgām personām.

Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību un rūpīgi aplūkot fotorobotu. Atpazīstot personu, par viņa atrašanās vietu iedzīvotāji aicināti ziņot pa tālruņa numuriem 110 un 63104100 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!