Foto: Publicitātes foto

Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors piemērojis vienošanās procesu krimināllietā, kurā kāda autovadītāja apsūdzēta par 10 eiro kukuļa došanu Valsts policijas inspektoram.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe, apsūdzētā vadījusi automašīnu, kurai nebija veikta transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Valsts policijas inspektors apturējis apsūdzētās sievietes vadīto automašīnu un izskaidrojis izdarītā pārkāpuma būtību. Tāpat policijas darbinieks sievieti informējis, ka par minēto pārkāpumu tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Apsūdzētā sieviete ar nolūku iedot kukuli, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, turējusi rokā 10 eiro banknoti un vairākkārt piedāvājusi to policijas inspektoram.

Līdz ar to autovadītāja devusi kukuli. Saskaņā ar vienošanās protokolu personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 323.panta 1daļas - par kukuļa, proti, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!