Foto: Valsts policija

Nedēļas laikā vien Rēzeknes un Ludzas iecirkņa darbinieki izņēmuši vairāk par 178 000 nelikumīgām cigaretēm, kā arī vairāk par 200 litriem pašizgatavota alkohola, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Aizvadītajā nedēļa Ludzas policijas darbinieki pārbaudījuši kādu privātīpašumu Ciblas novada Pušmucovas pagastā. Saimniecības ēkā likumsargi atraduši un izņēmuši 85 litrus alkohola un vairākas kastes ar cigaretēm. Policija norāda, ka kopumā saimniecības ēkā atrastas 78 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma.

Arī Rēzeknes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā policijas darbinieki vērsušies pret akcīzes preču nelikumīgu apriti. Piemēram, Rēzeknes centrāltirgus apsekošanā izņemti vairāki tūkstoši cigarešu bez Latvijas akcīzes markām.

Savukārt Viļānu novada Dekšāres pagastā kādos privātajos sektoros izņemti 30 000 cigarešu, kā arī 215 litri pašizgatavota alkohola un uzieta alkoholisko dzērienu ražotne.

Otrdien, 3.februārī, kādā mājoklī Rēzeknē izņemti 65 000 nelikumīgo cigarešu.

Saistībā ar minētajiem likumpārkāpumiem policijas pārbauda vairākas personas. Patlaban notiek katra konstatētā pārkāpuma izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!