Foto: LETA

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par iespējamām mākslīgi sadārdzinātiem juridiskajiem pakalpojumiem "Starptautiskajā lidostā "Rīga"", kas faktiski nav tikuši veikti, portālam "Delfi" apstiprināja VP.

Patlaban notiek izmeklēšana, taču likumsargiem ir aizdomas, ka nelikumīgās darbības, iespējams, varētu būt notikušas visa 2014.gada garumā.

Kriminālprocess sākts 23.janvārī pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas. Ar lūgumu par kriminālprocesa sākšanu Valsts policijā vērsies lidostas valdes priekšsēdētājs.

Lidostas pārstāvis Pēteris Tārs portālam "Delfi" sacīja, ka pagaidām uzņēmums informāciju par aizdomīgajiem juridiskajiem pakalpojumiem nevar sniegt.

Kā vēstīts, pērnā gada septembrī lidostas juridiskā departamenta vadītājs Mārtiņš Krieķis informēja, ka līdz tam strīdā ar noklausīšanās skandāla dēļ atlaistajiem lidostas darbiniekiem lidosta jau bija iztērējusi 138 000 eiro.

"Pret mūsu advokātu Jāni Vilderu strādā divi advokātu biroji. Redzot, ka tiesvedība attīstās viņiem nelabvēlīgi, viņi [atstādinātie darbinieki] sāk mainīt savas deklarētās dzīves vietas un mainās tiesas vietas. Viena ir Krāslavā un otra - Dobelē. Līdz ar to advokātam, kurš arī piesaistījis kolēģus un darbiniekus, nākas braukt uz šīm tiešām, kas prasa laiku. Tā nav vienkārša civillieta par darba strīdu, tas tāds ir pirmais gadījums Latvijas vēsturē. Ja notiek noklausīšanās, par kuru neviens neko nezina, tad nav strīdu - tas taču ir darba devēja uzticības zaudējums," tolaik aģentūrai LETA skaidroja Krieķis.

Krieķis lūdzis Juridiskās nodaļas vadītājai atrast advokātu, kas varētu lidostu pārstāvēt pirmajās trijās lietās, jo atstādināšana tika pārsūdzēta tiesā. Saskaņā ar iekšējo lidostas iepirkumu procedūru nodaļas vadītāja izvērtējusi un atlasījusi trīs pretendentus, un izvēlējusies saimnieciski visizdevīgāko - Vilderu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!